Με κορονοιό και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, αναφέρει ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου.

Οπως σημειώνει, ο 83χρονος Μπερλουσκόνι παραμένει σε απομόνωση και συνεχίζει την εργασία από την οικία του κοντά στο Μιλάνο.

Εν τω μεταξύ, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανήλθαν σήμερα 1.326, με έξι νεκρούς. Χθες τα νέα περιστατικά ήταν 978, με οκτώ θανάτους.

Συνολικά, σε όλη την χώρα 109 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, 1.437 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, και οι ασθενείς σε κατ΄οίκον περιορισμό, είναι 26.271.

O Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε σήμερα στην γερουσία της Ρώμης ότι «το επιδημιολογικό πλαίσιο στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί» , και ότι «στην Ιταλία, όπως και σε άλλες χώρες, σημειώνεται μια εντυπωσιακή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών».

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Ιταλός υπουργός προέβλεψε ότι θα αρχίσει να διατίθεται πριν το τέλος του 2020.

Σχετικά, τέλος, με την χρήση μάσκας στα σχολεία, ο Σπεράντσα τόνισε ότι «δεν θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές κάθονται, μέσα στην τάξη, τηρώντας την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου».

SHARE