Με 275 «ναι» πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα δίκτυα 5G

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ενεργοποίηση δικτύων 5G.

Ψήφισαν επί της αρχής οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η δημοπρασία του δικτύου 5G, σημειώνοντας πως το 25% των εσόδων μετά από συνεννόηση με τους εταίρους θα γυρίσει στην οικονομία μέσα από επενδύσεις σε start up επιχειρήσεις.

«Δεν θα είναι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αλλά καινοτομίες που αν αρχίσουμε να τις λέμε θα φαντάζουν επιστημονική φαντασία», είπε.

Αναφερόμενος σε σχόλια που ακούστηκαν στην αίθουσα και είχαν συνωμοσιολογικό χαρακτήρα για το νέο δίκτυο ο υπουργός απάντησε πως η βασική συχνότητα που θα χρησιμοποιείται είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τηλεοράσεις. «Αν κάποιος έχει πρόβλημα πρέπει να κλείσει την τηλεόραση», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε στον κόσμο του Όργουελ. Δεν αφορά την Ελλάδα αυτό».

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μαζί  με τις διατάξεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των δομών της χώρας ψηφίστηκε και η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την υποχρεωτική επιβολή της εξ αποστάσεως εργασίας σε ιδιωτικές εταιρείες της Αττικής στο 40% των εργαζομένων. Πρόκειται για προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην ανάσχεση της πανδημίας.

Τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοιό – Η τροπολογία που ψηφίζεται αύριο

 

 

SHARE