Μαγκιές Ερντογάν στους οίκους βύθισαν τη λίρα – “Τελειωμένη” χαρακτήρισε την Ελλάδα

 

“Μαγκιές” Ερντογάν απέναντι στις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης για την τούρκικη οικονομία  και βολές κατά της Ελλάδας που την χαρακτήρισε “τελειωμένη”!

Οι…μαγκιές στοίχησαν στην τούρκικη λίρα. Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, η λίρα υποχώρησε 1,4%, στις 4,2933 λίρες ανά δολάριο.Το τουρκικό νόμισμα διολίσθησε έως το επίπεδο των 4,3030 λιρών ανά δολάριο

Είπε: «Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες (σ.σ. oι ξένοι οίκοι αξιολόγησης)… Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά».

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί (σ.σ. η Ελλάδα) να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτό”; (σ.σ η αναβάθμιση)

Ο κ.Ερντογάν είπε επίσης ότι τα επιτόκια πρέπει να υποχωρήσουν, χαρακτηρίζοντάς τα «μητέρα όλων των κακών». Σημειωτέον, ότι η  δήλωση έγινε σε μια στιγμή που η Κεντρική Τράπεζα παλεύει να ανακόψει τη συνεχή διολίσθηση του νομίσματος. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανέβασε τα επιτόκια περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον περασμένο μήνα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό που τρέχει με σχεδόν 11%, ποσοστό υπερδιπλάσιο του στόχου.

 

SHARE