Μαδούρο: Ελάτε να δείτε τις εκλογές μας την Κυριακή – Αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές η αντιπολίτευση, φεύγω

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάθα κάλεσαν τους πρεσβευτές των ξένων χωρών να επισκεφθούν την Κυριακή τα εκλογικά τμήματα για να διαπιστώσουν τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών για την εκλογή των 277 βουλευτών της Εθνικής Συνέλευσης, ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την Ουάσιγκτον σήκωσε τη σημαία της νέας σταυροφορίας κατά του Καράκας σαμποτάροντας τις εκλογές για να επιμείνει ότι ο Χουάν Γκουαϊδό είναι ο νόμιμος Πρόεδρος της χώρας.

Η αμερικανική κυβέρνηση και η «προσωρινή» κυβέρνηση του Γκουαϊδό υπέγραψαν μάλιστα κοινό ανακοινωθέν εννιά σημείων «εναντίον της δικτατορίας και του ναρκοκαθεστώτος του Μαδούρο» και δεσμεύτηκαν για νέες κυρώσεις κατά του Καράκας και την «ανάκτηση των κλεμμένων», παραβλέποντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει τουλάχιστον 6 δισ. δολάρια της Βενεζουέλας απαγορεύοντας ντε φάκτο την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και εξοπλισμού.

Το ανακοινωθέν δημοσιεύτηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αποτελεί τη βάση της συνεργασίας των δύο πλευρών και για το μέλλον, για να δεσμεύσει την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, δεδομένου ότι ο Τραμπ αποτελεί σήμερα και αυτός, με τη σειρά του, ένα είδος «προσωρινού» Προέδρου.

«Εάν η αντιπολίτευση κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές, δεν θα παραμείνει στην προεδρία» τόνισε ο Μαδούρο την Τρίτη, υιοθετώντας το σύνθημα της αντιπολίτευσης ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν δημοψήφισμα. «Είμαι αγωνιστής, δεν παραδόθηκα ποτέ και δεν θα το κάνω ποτέ και γι’ αυτό σας λέω ότι αποδέχομαι την πρόκληση της αντιπολίτευσης» τόνισε ο Μαδούρο, υπογραμμίζοντας μπροστά στους εκπροσώπους των συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων ότι εάν οι πολίτες δεν συμμετέχουν για να αποφασίσουν στις εκλογές, θα το κάνουν άλλοι γι’ αυτούς.

SHARE