Μ.Βρετανία: Ο Τζόνσον προηγείται του Κόρμπιν με 15 μονάδες…

Το Συντηρητικό κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καταγράφει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων από το κόμμα των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Σάββατο, ενόψει πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 22% στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Opinium που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Observer.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ “ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” – ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ

Με μία σκληρή σύγκρουση στο εσωτερικό του κόμματος άρχισε το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού κόμματος στο Μπράιτον, σε μία εξέλιξη πώς το Brexit απειλή με βαθιά ρήγματα τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Μέλη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, που στηρίζει τον αρχηγό Τζέρεμι Κόρμπιν, επιχείρησαν να απομακρύνουν το Νο 2 του κόμματος, Τομ Γουότσον. Ωστόσο ο ίδιος ο Κόρμπιν σταμάτησε την κίνηση κατά του αντιπροέδρου του κόμματος, φοβούμενος φαινόμενα διάλυσης την ώρα που προετοιμάζεται για εκλογές.

O Γουότσον έχει καλέσει τους Εργατικούς να στηρίξουν χωρίς ενδοιασμούς την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Ο Κόρμπιν έχει συμφωνήσει στην προοπτική νέου δημοψηφίσματος, αλλά δίνει προτεραιότητα στις εκλογές με στόχο την ανάδειξη των Εργατικών στην εξουσία. Για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα του Brexit με τους ίδιους τους πολίτες να παίρνουν και πάλι τον λόγο και μετά να δοθεί η εκλογική μάχη.

 

SHARE