Μ.Βρετανία: Ο Μπορίς Τζόνσον πρώτος στην κούρσα διαδοχής της Μέι

Οι 313 βουλευτές των Συντηρητικών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο για τον διάδοχο της Τερέζα Μέι ανέδειξαν πρώτο με μεγάλη διαφορά τον υπέρμαχο του Brexit, Μπορίς Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC,  ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπ. Τζόνσον συγκέντρωσε 114 ψήφους και ακολούθησαν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Ο Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως «είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα. Ο Χαντ δήλωσε με τη σειρά του ικανοποιημένος που θα του δοθεί η ευκαιρία να πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο, τονίζοντας ότι «έχουμε μπροστά μας κρίσιμες αποφάσεις που απαιτούν την παρουσία ενός σοβαρού ηγέτη. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη συμφωνία του Brexit που έχει υπογράψει η Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει καλύτερη συμφωνία.

SHARE