Μ. Σουλτς: Το Βερολίνο δεν προβοκάρει το Grexit – Κανείς δεν το θέλει

martin-soults1

Την άποψη ότι «τελείως σίγουρα» το Βερολίνο δεν προβοκάρει ένα Grexit και πως κανείς δεν θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι προκάτοχοί της και να τηρήσει τις συμφωνίες, διατυπώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», προσθέτοντας: «Αντίστροφα, εμείς πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να κατανοήσουμε ότι οι απλοί άνθρωποι χρειάζονται κοινωνικές ελαφρύνσεις».

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση λάβει τα μέτρα, για τα οποία την έχουμε συμβουλεύσει, δηλαδή να φορολογήσει τους μεγάλους κατόχους κεφαλαίου και να καταπολεμήσει αποφασιστικά τη φοροδιαφυγή, τότε η κυβέρνηση θα έχει όλους στο πλευρό της», τονίζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, οι οικονομικά αδύναμοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει το τίμημα για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και δεν υπάρχει πλέον τίποτε, για να περικοπεί, ωστόσο δεν πρόκειται να λειτουργήσει η πρόθεση της Αθήνας να θέσει εκτός ισχύος το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να πληρώνει.

Όπως διευκρινίζει, προϋπόθεση για έναν συμβιβασμό είναι ότι δεν θα υπάρχει στάση άρνησης και δεν θα δημιουργούνται τετελεσμένα ούτε από τη μια ούτε από την άλλη πλευρά. [ΑΠΕ] 

SHARE