Λύσαμε όλα τα προβλήματα και στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τα ομόφυλα ζευγάρια…

Young gay parents with their daughter sitting in coffee shop, taking selfie. They are happy and joyful. Caucasian ethnicity. Sunny autumn day.

Το νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια πυροδοτεί ατιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της ομάδας των «53» υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, ενώ βουλευτές υποστηρίζουν  πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη ν’ αποδεχθεί τέτοιες παρεμβάσεις.

Μεταξύ των διαφωνούντων, οι Γ. Γενιά, Ντιζμάνης, Καραγιάννης,  Βέττας, Ουρσουζίδης, Κωνσταντινέας, Δημαράς, Μιχελογιαννάκης, Κωστοπαναγιώτου, Μ. Μπόλαρης και  Θ. Παραστατίδης.

Η βουλευτής Γεωργία Γεννιά κατέθεσε στην ΕΠΕΚΕ επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία συνυπογράφουν οι Γιώργος Ντζιμάνης και Γιάννης Καραγιάννης. Το αίτημα της επιστολής είναι να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο ώστε να δοθεί δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια, και μόνο «αν κριθούν κατάλληλα προς τούτο»

«Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Από τη πλευρά της, πάντως η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου δεν έδειξε διάθεση να οπισθοχωρήσει, λέγοντας πως δε μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, καθώς τότε κινδυνεύει να καταπέσει στο σύνολό της η διάταξη.

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΛΕΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ “53”

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης, μέλος των «53», κάλεσε όσους διαφωνούν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν και να «δοκιμάσουν την τύχη τους σε άλλα πολιτικά κόμματα».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε συμφωνήσει εδώ και αρκετά χρόνια με συλλογικό τρόπο πως τα ατομικά δικαιώματα έχουν καθολικότητα. Τούτο σημαίνει πως ανεξαρτήτως ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού όλοι κι όλες έχουν το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας» έγραψε ο κ. Καραγιαννίδης στο Facebook.

Σε άλλη ανάρτησή του δηλώνει πως «το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης».

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

“Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.

Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω”.

Ερώτημα παραμένει, ποια στάση θα κρατήσουν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδο.

 

SHARE