Λευτέρης Αυγενάκης: Τι λέω στους βαρόνους του ποδοσφαίρου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ αποκαλύπτει κάποια από τα ζητήματα που έχει θίξει στις συναντήσεις που είχε με τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

«Η πιο καυτή πατάτα που έπιασα στα χέρια μου είναι μακράν η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό ανάπτυξης την αθλητική βιομηχανία που τη θεωρούσαμε ως ταμπού», αναφέρει ο υφυπουργός αθλητισμού και συνεχίζει:

«Με πιάνουν τα γέλια όταν… με βάζουν στο όχημα κάποιας από τις μεγάλες ομάδες. Η μετάκληση των ξένων διαιτητών επίσης δεν με ενοχλεί, εφόσον παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, με τον όρο να μην πυροδοτούν την ατμόσφαιρα οι παράγοντες και τα οπαδικά ΜΜΕ. Ο VAR δεν είναι βαρίδι, ίσα ίσα αποτελεί ένα καλό εργαλείο, εφόσον λειτουργεί σωστά. Οι ελεύθερες μετακινήσεις των οπαδών αποτελούν έναν βασικό στόχο, αλλά έχουμε μπόλικη δουλειά ακόμη κυρίως σε ό,τι αφορά τις λέσχες φιλάθλων. Η φασαρία για τα τηλεοπτικά συμβόλαια πρέπει να έχει ως βασική συνθήκη ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να τρέφει το ποδόσφαιρο και θα ήταν αδιανόητο να δοθούν 63 εκατομμύρια ευρώ, αντιθέτως απαιτείται εξορθολογισμός ώστε να καλυφθούν και άλλα σπορ. Η κουβέντα που λέω στους «βαρόνους του ελληνικού αθλητισμού» είναι… σταματήστε τον χαρτοπόλεμο και μην πυροβολείτε τα πόδια σας! Οι διακοπές πρωταθλημάτων και οι ματαιώσεις αγώνων είναι ακραίες λύσεις που φέρνουν ακραία αποτελέσματα, αλλά εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης και των συγκλίσεων. Ένα μελλοντικό στοίχημα είναι να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα μεγάλες διοργανώσεις, διότι κάποια στιγμή πιάσαμε πάτο».

SHARE