Λαός και …Κολωνάκι – Σε άλλο μήκος κύματος “Εξουσίες” και λαϊκά αιτήματα

 

Η κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση, οι Τράπεζες, οι εντός και εκτός Ελλάδας θεσμοί (Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι, Πρέσβεις, Δανειστές, Υπάλληλοι δανειστών) και γενικώς, όλοι όσοι …δεν έχουν πρόβλημα με την καθημερινότητά τους, “βομβαρδίζουν” την Κοινή Γνώμη με αυτά ακριβώς που τους κρατούν στις θέσεις τους…

Η Κυβέρνηση, τα κάνει όλα τέλεια! Και έχει πάντα δίκιο! Συναγελάζεται με τους επωνύμους εντός και εκτός χώρας, μοιράζει ότι μπορεί από αυτά που οι δανειστές της επιτρέπουν και ...δεν προλαβαίνει στην κυριολεξία να μαζεύει τα “μπράβο” και τα “συγχαρητήρια” τους για την οικονομική και εξωτερική της πολική. Στέλνει και 5-10 υποθέσεις σκανδάλων ή “σκανδάλων” στα δικαστήρια, οπότε… και τους οπαδούς της ενθουσιάζει αλλά και τους αντιπάλους της στριμώχνει κρατώντας τους ομήρους, μέχρι να …δεήσει να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις. Του Αγίου …ποτέ!

Η Αντιπολίτευση, που θέλει να πάρει την εξουσία, κανένα καλό δεν βρίσκει στην κυβερνητική πολιτική. “Τα πάντα όλα λάθος, με δόλο, με υστεροβουλία…”. Συγκεκριμένο σχέδιο για το πως, πότε, με ποιους θα αλλάξουν τα πράγματα, δεν υπάρχει. Λόγια του αέρα! Ελπίδα, ένα μαγικό ραβδί, το οποίο  στα μέσα ή στα τέλη του 2019 που θα γίνουν οι εκλογές, θα σταλεί εξ ουρανού και θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων.

Οι Τράπεζες, εδώ και χρόνια, θύματα των μνημονιακών δεσμεύσεων των κυβερνώντων, συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους, ώστε να ξανα-γίνουν τράπεζες και να πάψουν να είναι “υπάλληλοι” της Εφορίας και “φόβητρα” για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες, όταν ανέλαβαν, ουδεμία σχέση είχαν οι τότε, με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες στη χώρα. 50 δισ ανακεφαλαιοποιήσεις και άκρη δεν βρήκαμε…

Σύνδεσμοι, Επιμελητήρια και διάφοροι άλλοι, συνήθως παρατρεχάμενοι πρεσβειών, κάνουν μελέτες, οργανώνουν συνέδρια και προσκαλούν υπουργούς και βουλευτές, ώστε …όλοι μαζί να πουν το ποίημα “τι ωραία, τι καλά, τρα λα λα , τρα λα λα”.

Και επειδή όλα αυτά δεν …φτάνουν για να περνάει ο καιρός, βρήκαμε άλλη ωραία ενασχόληση: Να αλλάξουμε το Σύνταγμα! Αυτό φταίει που δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά της και την περιουσία της η Εκκλησία, αυτό φταίει που όταν ένας υπουργός κλέβει δεν πάει φυλακή αλλά χρειάζεται 100+1 εγκρίσεις για να αρχίσει να εξετάζεται από δικαστές, αυτό φταίει που χιλιάδες νέοι φεύγουν από την Ελλάδα για να σπουδάσουν πληρώνοντας οι γονείς τους αδρά Άγγλους, Γάλλους, Αμερικανούς, Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους…

…Σε δουλειά να βρισκόμαστε …Και κυρίως, να μην αλλάζουμε τίποτα που να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη…

Τι σχέση έχουν με αυτή την κατάσταση “αχταρμά” οι πολίτες; Καμία απολύτως!

…Απλά πράγματα ζητάει ο λαός που οι πάντες τον επικαλούνται…

1.Ανάσταση τς οικονομίας (όχι των δεικτών και των αριθμών) με νέες, σωστά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους. Όχι άλλες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά θέματα των απόμαχων της εργασίας. Απόλυτο ξεκαθάρισμα του τι ισχύει και τι όχι, χωρίς προσφυγές, αγωγές, αναδρομικά με παράθυρα και νομικίστικα τερτίπια. Πρόνοια για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχοντες ανάγκη. 

2. Επαναλειτουργία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και γρήγορο ξεσκαρτάρισμα όλων των παλαιών υποθέσεων με δικαιοσύνη, από επιτροπές που θα συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανόμενων εκπροσώπων της Δικαιοσύνης, ώστε να λυθούν τα χέρια των τραπεζιτών και να βάζουν τις κατά νόμο υπογραφές. Συγκεκριμένα, στοχευμένα, υλοποιήσιμα σχέδια για τη λύση των θεμάτων που σχετίζονται με οφειλές ιδιωτών σε καταναλωτικά, κάρτες και στεγαστικά δάνεια. Οι μέχρι σήμερα νόρμες που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, αποδείχθηκε πως δεν λειτουργούν!

3. Ασφάλεια για όλους τους πολίτες στις πόλεις και τα χωριά. Παρα-έγινε το κακό με κλοπές, διαρρήξεις, κυκλώματα νύχτας, ναρκωτικών. Όπως παρα-έγινε το κακό με τους μπαχαλάκηδες στα Πανεπιστήμια που εμφανέστατα εκμεταλλεύονται το πανεπιστημιακό άσυλο και κρύβουν πίσω τους, ηθελημένα ή αθέλητα εμπόριο ναρκωτικών και παρεμπόριο, δήθεν…άστεγων και κατατρεγμένων μεταναστών. Απελευθέρωση των κατοίκων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τα hot spot της ντροπής.

Η απόσταση των θεμάτων που προβάλλει η πολιτική ηγεσία (Κολωνάκι) με αυτά που θέλει ο λαός, δυστυχώς, διευρύνεται επικίνδυνα. Και αυτό, πάλι δυστυχώς, θα έχει συνέπειες που θα τις δούμε στα εκλογικά αποτελέσματα, όποτε και να γίνουν οι εκλογές. Τότε, θα είναι αργά για δάκρυα…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

 

SHARE