Λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και Χριστιανοί… Μουζαχεντίν απειλούν την πλειοψηφία με καραντίνα διαρκείας

 

Παιδιά, αν δεν βάλει το χέρι του ο Θεός και αν τον ιό δεν τον …σκοτώσει ο ήλιος,  μετά το Πάσχα, μας βλέπω να …βλέπουμε τον ήλιο από το παράθυρο…

…Χριστιανοί “μουτζαχεντίν” αποφάσισαν σε πείσμα όλων των Ελλήνων Χριστιανών, να σπάσουν την απαγόρευση και με τη βοήθεια ανεγκέφαλων ιερέων να πάνε για προσκύνημα.  Χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα στην παλαιά πόλη της Ρόδου, όπου βίντεο στο protothema.gr δείχνει ότι έγινε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, κανονικά η περιφορά του Επιταφίου. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι Ροδίτες, είναι οι πρώτοι για τους οποίους θα ανοίξουν οι πύλες του …Παραδείσου και όλοι οι υπόλοιποι, Ροδίτες και μη, θα μείνουμε εκτός!

Έντονος όμως και ο προβληματισμός για το πως λειτούργησαν κάποιες λαικές αγορές, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Παγκρατίου, όπως και ουκ ολίγα σούπερ μάρκετ, στα οποία έτρεξαν την τελευταία στιγμή, λες και …δούλευαν ΟΛΕΣ τις προηγούμενες ημέρες, εκατοντάδες καταναλωτές να κάνουν τις προμήθειές τους…

Ο καλός, ανοιξιάτικος καιρός το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, θα αποτελέσει δέλεαρ τόσο για προσκυνήματα όσο και για συναθροίσεις.

Ο Θεός μεθ ημών! (Και το άσχημο είναι πως δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα του …θαύματος ή του νέου εγκλεισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, αλλά σε 1–15 μέρες, εκεί δηλαδή που πιστεύουμε ότι η καραντίνα θα χαλαρώσει)

Καλό Πάσχα σε΄όλους και …βοήθειά μας!

 

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Μ.Παρασκευής, μέσα στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, πραγματοποιήθηκε κανονικά η περιφορά του επιταφίου, την ώρα που το υπόλοιπο νησί είναι κλεισμένο στα σπίτια του.

 

 

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙ…

IMG_5247

 

ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ…

Περιφορά επιταφίου ζητούσαν στον Κορυδαλλό, 18 συλλήψεις

 

Κορωναϊός: Εκκλησίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «έσπασαν» την απαγόρευση (Βίντεο)

SHARE