Λαγκάρντ στους “27”: Πάμε για ύφεση 15% -Έχετε κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είπε με αυστηρό τόνο στους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής:  «Έχετε κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά», ενώ τους προειδοποίησε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μπορεί να συρρικνωθεί ως και κατά 15% φέτος λόγω της ύφεσης που προκαλούν τα lockdown για τον κορωνοϊό ανέφεραν τρεις πηγές στο Bloomberg.

Ένας από τους αξιωματούχους σημείωσε ότι μια ύφεση 15% είναι το δυσμενές σενάριο που παρουσίασε η κα. Λαγκάρντ, ενώ το βασικό σενάριο προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9%.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μίλησε αμέσως μετά την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε τους ομολόγους της ότι θα υποστηρίξει ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, φέρεται να τόνισε στους Ευρωπαΐους ηγέτες πως οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί, θα πρέπει να είναι υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και όχι ως δάνεια, τα οποία απλώς θα ενίσχυαν επιπλέον το χρέος των κρατών μελών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του μέσω twitter, σημείωνε την ανάγκη να προστατευτούν πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι τόσο δυνατή όσο και το πιο αδύναμο μέλος της.

SHARE