Κυβερνοπόλεμος χωρίς σύνορα – Κυβερνοεπίθεση στην Ομάδα Εθελοντισμού PSDM ATHENS

 

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του αποτελούν την μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική ομάδα από Influencers που δρουν με βασικό γνώμονα τον άνθρωπο. Η εθελοντική ομάδα με την επωνυμία “Πίσω στα δικά μας” και την εμπορική επωνυμία “PSDM ATHENS” δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση την 23η Νοεμβρίου γεγονός που ζημίωσε όλη την κοινότητα.

Ημέρες τρόμου για όλη την κοινότητα του Instagram !

Την 23η Νοεμβρίου τις μεσημεριανές ώρες το πρώτο προφίλ του Influencer Μαριάν Μαξίν μέλος της ομάδας του PSDM ATHENS πέφτει. Σε λιγότερο από 24 ώρες εξήντα προφίλ – μέλη της ομάδας είχαν διαγραφεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Instagram.

Άμεση κινητοποίηση υπήρξε από μεγάλους Influencers και καλλιτέχνες που έσπευσαν να αναζητήσουν τους λόγους καθώς να βοηθήσουν τους χαμένους λογαριασμούς. Την 24η Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Νάκης, ιδρυτής της ομάδας και σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές και ιδιώτες επαγγελματίες στον προγραμματισμό από κάθε πλευρά της Ελλάδας κατάφεραν να διαπιστώσουν πως δεν επρόκειται για κάποια δυσλειτουργία της εν λόγο εφαρμογής ( ban wave ) όπως εξαρχής πίστεψε όλη η κοινότητα του Instagram αλλά η κατά συρροή απενεργοποίηση λογαριασμών από κύκλωμα ανηλίκων που ειδικεύονται στην χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες ξεσκεπάστηκαν εντός των επόμενων 24 ωρών και καλέστηκαν να λογοδοτήσουν ενώπιον όλων των μελών της μη κερδοσκοπικής ομάδας. Η στρατηγική αυτή κίνηση και αφού τους γνωστοποιήθηκε πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, οδήγησε τους δράστες να απευθύνουν ευθύνες προκειμένου να απαλλαγούν από τις νόμιμες κυρώσεις.

Ο ιδρυτής και εκπρόσωπος της ομάδας Βαγγέλης Νάκης και ύστερα από την κοινού απόφαση συντελεστών και κοινού αποκάλυψε δημόσια τα ψευδώνυμα των hacker και παραχώρησαν την τεχνογνωσία και ένα έγγραφο στο κοινό με την μέθοδο επαναφοράς των λογαριασμών για να βοηθήσουν την κοινότητα να επαναφέρουν τους λογαριασμούς τους.

Δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως όταν είμαστε ενωμένοι, τα πάντα είναι δυνατά !

Η ομάδα του PSDM ATHENS γνωστοποίηση πως εξαιτίας των τεσσάρων hacker απενεργοποιήθηκαν συνολικά 1.500 λογαριασμοί και ύστερα από την πολύτιμη βοήθεια τους με την γνωστοποίηση της τεχνογνωσίας έχει επανέλθει το 98% των απενεργοποιημένων λογαριασμών.

Στην ομάδα του PSDM ATHENS παραμένουν απενεργοποιημένοι ακόμα 5 λογαριασμοί και επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος δίνοντας σε όλους το μήνυμα πως δείχνουν μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού ακόμα και αν αυτή βρίσκεται στο διαδίκτυο.

Η ομάδα του “Πίσω στα δικά μας” αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του “Χαμόγελου του Παιδιού” και είχε προσφέρει χειρωνακτική εργασία στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας και της Καρδίτσας, ύστερα από τις φονικές πλημμύρες.

https://youtu.be/N7OtTngyB4s

 

SHARE