Κυβέρνηση: Ο κορονοιός δεν ακυρώνει τις φοροελαφρύνσεις – Θα κλείσουν σχολεία

Στην προοπτική να κλείσουν προληπτικά τα σχολεία λόγω του κοροναϊού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας τόνισε πως “είναι απόλυτα πιθανό να προχωρήσουμε και σε ευρύτερο κλείσιμο σχολείων. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι πώς στηρίζεται ο εργαζόμενος γονιός που θα αναγκαστεί να μείνει σπίτι για να έχει τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια οικογένεια που ζει μαζί με τον παππού ή τη γιαγιά, δηλαδή πώς θα προφυλαχθεί και αυτός που ανήκει στην ευάλωτη κατηγορία.  Όλα αυτά θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σήμερα”.

Σε ερώτηση αν θα ακυρωθούν φοροελαφρύνσεις λόγω κρίσεως και κοροναϊού (δηλαδή μειώσεις ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης το 2020), ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι “καμία περίπτωση δεν υπάρχει να συμβεί αυτό. Σκοπός είναι να αντιμετωπισθεί ο βασικός λόγος της πτώσεως της ζήτησης. Εμείς θα τονώσουμε τη ζήτηση με οριζόντια μέτρα και θα στοχεύσουμε κάποιους συγκεκριμένους κλάδους”

SHARE