Κυβέρνηση – κόμματα καταδικάζουν την επίθεση αντιεξουσιαστών στο “Πρώτο Θέμα”

Επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επί της οδού Αγράφων στο Μαρούσι.πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές που έγραψαν συνθήματα με σπρέι, κατά της σύλληψης του αναρχικού Πολύκαρπου Γεωργιάδη

Για το θέμα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»

Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.  Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση για την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα:
« Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».

ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά του εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
«Καταδικαζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημεριδα @protothema. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

Η «Ελληνική Λύση»
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ, ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της. «Οι “εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται».

SHARE