Κλείνουν όλα τα εμπορικά – Δεν θα γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας – Δακτύλιος τέλος

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, μιας και προ ημερών η σύζυγός του διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αναπληρωτής κυβερνητική επρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Πελώνη «Φήμες τα περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Είναι παραπληροφόρηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

«Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Σημασία έχει να τηρηθούν τα μέτρα»

«Δεν θα κλείσουν φαρμακεία. Ο κόσμος να μείνει σπίτι για να μειωθεί η διασπορά του ιού»

Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Αναστέλλεται έως τα τέλη Απριλίου η ισχύς του δακτυλίου»

«Επιπλέον πρόστιμα 5.000 για την παραβίαση των μέτρων γα τον κορωνοϊό»

Οπως τονίστηκε, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι στο σημερινό Eurogroup, η Ελλάδα προσέρχεται με αιτήματα και για εξαίρεση των δαπανών της υγείας από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι σήμερα αποφασίστηκε ότι ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο πρωθυπουργός έχει κάθε πρωί τηλεδιάσκεψη με το υπ. Υγείας κλπ για λήψη αποφάσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις και λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα»

 

 

 

SHARE