Κυνικός Τράμπ σε Ευρώπη και Κούρδους: Σας έκανα χάρη στη Συρία, τώρα γυρίζουμε σπίτι

Toυς λόγους του “αδειάσματος” των Κούρδων συμμάχων τους στη βόρεια Συρία επιχειρεί να εξηγήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη σκιά της ανακοίνωσης της απόφασης της Ουάσινγκτον να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή επ’ ωφελεία της Τουρκίας.

Ο Τραμπ υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ αναλώθηκαν για πολύ καιρό σε έναν άσκοπο γι’ αυτούς πόλεμο, τόνισε πως όταν απευθύνθηκε στην Ευρώπη για να πάρει στα εδάφη της τους αιχμάλωτους μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η απάντηση ήταν αρνητική και σημείωσε πως αφήνει, πλέον, την Τουρκία, την Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Ρωσία και τους Κούρδους να… τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στη “γειτονιά” τους.

“Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση Τραμπ αναλυτικά

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποτίθεται θα βρίσκονταν στη Συρία για 30 ημέρες, κι αυτό πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο, παραμείναμε και μπήκαμε όλο και πιο βαθιά στη μάχη χωρίς προφανή σκοπό. Όταν έφτασα στην Ουάσινγκτον, το ISIS δρούσε ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Γρήγορα εξουδετερώσαμε το 100% του χαλιφάτου του ISIS, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαχητών του ISIS, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από την Ευρώπη.

“Ωστόσο, η Ευρώπη δεν τους ήθελε πίσω, μάς είπαν να τους κρατήσουμε στς ΗΠΑ. Είπα «όχι», σας κάναμε μια μεγάλη χάρη και τώρα θέλετε από εμάς να τους κρατήσουμε στις φυλακές μας, έναντι τεράστιου κόστους. Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε. Είπαν πάλι «όχι», σκεπτόμενοι, όπως πάντα, πως οι ΗΠΑ είναι το κορόιδο στο ΝΑΤΟ, στο εμπόριο, παντού.

“Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες. Συγκρατούσα αυτό τον πόλεμο για τρία χρόνια, ωστόσο έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποιών είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

Η Τουρκία, η Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει, τώρα, να κατανοήσουν την κατάσταση και τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στη “γειτονιά” τους. Όλοι τους μισούν το ISIS, έχουν υπάρξει αντίπαλοι για χρόνια. Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας!».

Ο Τραμπ “παραδίδει” στον Ερντογάν τη Β.Συρία – “Νίπτει τας χείρας” στην “επέμβαση”

 

 

SHARE