Κύμα κακοκαιρίας σάρωσε Άρτα, Κρήτη – Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – Συνέχεια και τη Δευτέρα στα νότια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Κυριακή το βράδυ,  με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην Αθήνα αλλά με ζημιές στην Ήπειρο και την Κρήτη. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τη Δευτέρα και τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.
ΑΘΗΝΑ

Η καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και το ρεύμα σε αρκετές περιοχές.Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή ρεύματος διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σημειώνεται ότι σφοδρά ήταν τασχυερή φαινόμενα σε δυτική Αθήνα και βόρεια προάστια.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ
Μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 ξύπνησαν στην Άρτα. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο.

Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών.

Τα εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

arta_plimmires
arta_plimmires2
 
 

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην Κρήτη και φτάνουν και τα 9 μποφόρ έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων αλλά και στις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων.

Λόγω των ανέμων αεροσκάφη δεν μπορούν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” όπως η απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα που αναγκάστηκε να επιστρέψει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” ενώ βρισκόταν πάνω από την Σαντορίνη με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.

Την ίδια ώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει την πτώση δέντρων.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τη Δευτέρα και τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα εννέα μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις επτά-οκτώ μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις εννέα μποφόρ. Τα μποφόρ έχουν προκαλέσει προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και υπάρχει απαγορευτικό απόπλου σε αρκετά λιμάνια της χώρας.

SHARE