Κρούσματα κοροναιού σε Γερμανία, Αλγερία, Ισπανία, Γαλλία

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη για πρώτη φορά, ένας ασθενής αποδεδειγμένα πάσχει από τον κοροναϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 25 ετών από την περιοχή Γκέπινγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Στουτγάρδη. Πιθανόν να μολύνθηκε με τον Covid-19 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Αλγερία είναι ένας άνδρας που έφτασε στη χώρα από την Ιταλία στις 17 Φεβρουαρίου, μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Αλγερίας, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα.

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν σήμερα ένα κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Καταλονία, το πρώτο που καταγράφεται στην ηπειρωτική Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia.

Το κρούσμα είναι το τέταρτο της χώρας έπειτα από τρεις τουρίστες από την Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία που εντοπίσθηκαν στα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα να έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Δύο νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως η κατάσταση της υγείας των ασθενών δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Όπως μετάδωσε το Reuters, πρόκειται για μια νεαρή Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα την 7η Φεβρουαρίου και όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν «νοσηλεύεται στο Παρίσι για παρακολούθηση, αν και τα πηγαίνει πολύ καλά. Σύμφωνα με το Γάλλο αξιωματούχο η νεαρή γυναίκα είχε βγει αρνητική στον νέο κοροναϊό, όμως έφερε «ενδείξεις ίασης»

Το 14ο κρούσμα είναι «ένας Γάλλος που επέστρεψε από ένα ταξίδι Λομβαρδία (Ιταλία) και που νοσηλεύεται στο Οβέρζ Ρον Αλπ», μια περιοχή που γειτνιάζει με την Ιταλία, συμπλήρωσε ο Σαλμόν.

SHARE