Κρητικό μαχαίρι χάρισαν Ναξιώτες στην Απείρανθο στον Μητσοτάκη

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την Πάρο, επισκέφθηκε τη Νάξο. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους και αμέσως μετά επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της οικονομίας του νησιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για απειρανθος μητσοτακηςΑκολούθησε επίσκεψη στο Φιλώτι, όπου τον υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού και του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα και κυρίως τα περίφημα τοπικά τυριά τους.

Το Φιλώτι είναι  ένα κτηνοτροφικό χωριό όπου ζουν 1.800 μόνιμοι κάτοικοι και στο οποίο εκτρέφονται 50.000 αιγοπρόβατα.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο παπάς του χωριού, του θύμισε ότι τους είχε επισκεφθεί ξανά μαζί με τον πατέρα του το 1990, λίγες μέρες αφού είχε εκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε,  στη συνέχεια, στην Απείρανθο όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό τους εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου και ένα κρητικό μαχαίρι καθώς όπως του ανέφεραν οι κάτοικοι, το χωριό τους έχει πολύ στενές σχέσεις με την Κρήτη.

Σε διάλογο μάλιστα που είχαν, του είπαν πως “όπου πηγαίνεις σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και πρόσθεσε πως”εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά”.

SHARE