Κρίση στη Δικαιοσύνη – Κρυφτούλι πολιτικών για τον “Ρασπούτιν” – Είναι ο Παπαγγελόπουλος, λέει ο Μ.Βαρβιτσιώτης

 

“Κρυφτούλι” παίζεται από τους κορυφαίους του πολιτικού σκηνικού, σχετικά με το ποιο κυβερνητικό στέλεχος  βρίσκεται πίσω από τον “Ρασπούτιν”, ο οποίος “καταγγέλλεται” από τον αντιεισαγγελέα Ι.Αγγελή (παλιότερα και από την συνάδελφό του Ελένη Ράικου) ότι “κάνει κουμάντο” στη Δικαιοσύνη και ουσιαστικά “έστησε” την υπόθεση της Novartis, προκειμένου να βρεθούν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης και ο διοικητής της ΤτΕ κατηγορούμενα.

Ο Ι.Αγγελής ήταν επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη και παραιτήθηκε.

Στην επιστολή-βόμβα ο κ. Αγγελής επανέρχεται στον περιβόητο «Ρασπούτιν» στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης για τον οποίο σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».

Χθες, σε εκπομπή του ACTION, ο βουλευτής της ΝΔ Μ.Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ν.Φελέκη, είπε: ” Θα σας πω εγώ, λοιπόν, ποιος είναι ο Ρασπούτιν, είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος”.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όλοι ξέρουν…

Οι καταγγελίες Αγγελή εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open  και σχετικά ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ  τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στο ποιον αφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όλοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Ο Ι.ΑΓΓΕΛΗΣ

Ο κ.Αγγελής,  στη χθεσινή δήλωσή του αναφέρει: “Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον “αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου” και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το “υπάκουο παιδί της”), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει “παιδιά και νύφες” ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, “ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου”.

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ κ.ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι στην περίφημη συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων με κλιμάκιο Αμερικανών εισαγγελέων στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018, οι Αμερικανοί είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στη διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.
Στην αναφορά της κ. Τουλουπάκη επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί ρώτησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ότι ο τότε εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς «εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Eurojust».
Στην ίδια αναφορά η κ. Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους που ασχολούνται με την έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα επίμαχα έγγραφα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.
Η κ. Τουλουπάκη σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά της βάλλει κατά του πρώην επόπτη της για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε αλλάζοντας παραγγελίες που έδινε.

 

Βόμβα εισαγγελέα για τη Novartis: Βγάζει τη μάσκα του «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης που καθοδηγεί τη Δικαιοσύνη

Παρέμβαση Βενιζέλου: Το θέμα να έλθει στη Βουλή

Ο Ευ.Βενιζέλος, μετά τη ανακοίνωση Αγγελή και την αναφορά σε “μέλος της κυβέρνησης που είναι ο Ρασπούτιν”, με ανάρτησή του αναφέρει πως η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες πρέπει να πάει τώρα στη Βουλή και να ερευνηθεί από αυτή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν”.

 

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η Νέα Δημοκρατία  τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της» προσθέτοντας ότι «θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Για «απόστημα που σπάει με τις καταγγελίες Αγγελή» έκανε λόγο σε δήλωση της η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «το πολιτικό κέντρο της άθλιας μεθόδευσης αποκαλύπτεται, είναι στην Κυβέρνηση, με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και υπογραμμίζοντας ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να παραιτηθεί τώρα».

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση του περιεχομένου της μήνυσης που είχε υποβάλει «περί συμμορίας και σκευωρών». Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πείτε το όνομα, λέει ο Α.Τσίπρας

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή που παραχώρησε στον Alpha απαντώντας «μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν».

Καλογήρου: Δεν με ενημέρωσε ο Αγγελής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αρνήθηκε πάντως ότι είχε ενημερωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέως επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της NOVARTIS και αποδέχεται μόνο ότι ο κ. Αγγελής του ανάφερε απλώς την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών» και την άποψή του για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου υποστηρίζοντας οτι «ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης».

 

O Καλογήρου διαψεύδει τον εισαγγελέα Αγγελή για την υπόθεση Novartis

Ξένη Δημητρίου: Να υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με δήλωσή της επισημαίνει ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση την οποία τη χαρακτηρίζει ως «υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος» χωρίς να τη κατονομάζει, ενώ παράλληλα ζητεί«επίδειξη αυτοσυγκράτησης».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου ζητεί «επίδειξη αυτοσυγκράτησης» στην υπόθεση Novartis

SHARE