Κρέτσος: Επενδυτικά κίνητρα για κινηματογράφο – τηλεόραση – Προσέλκυση ξένων παραγωγών

«Με σταθερά βήματα η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας κόμβος προσέλκυσης επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης καιΕπικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για τη ραγδαία ανάπτυξη των οπτικοακουστικών παραγωγών και τις νέες τεχνολογίες κάνοντας λόγο για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία και μια ιστορική ευκαιρία η Ελλάδα να πάρει ένα μερίδιο από αυτήν.

Η Ελλάδα με νόμο θα προσφέρει επενδυτικά κίνητρα, ανέφερε ο γ.γ. Επικοινωνίας, για τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η ΚΥΑ που εξειδικεύει τη νομοθεσία.

Πρόκειται για επιχορηγήσεις που θα αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές (μυθοπλασία, κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια) με μια αρχική τάξη μεγέθους 75 εκατ. ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο ενώ στη συνέχεια, άλλα 375 εκατ. ευρώ για περαιτέρω παραγωγές.

Ο κ. Κρέτσος είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο φυσικό πλατό που αυτό και μόνο θα μπορούσε να προσελκύσει πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, κάνοντας λόγο για έναν κλάδο που έχει σωρευτικά οφέλη για τη χώρα σε πολλαπλά επίπεδα.

SHARE