Κουτσούμπας στον ΑΝΤ-1: ΣΥΡΙΖΑ ίσον «βαθύ, βρώμικο, διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας,  μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι το «βαθύ, το βρώμικο, το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ ακόμη και για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του με την ΝΔ, λέγοντας ότι «καλλιεργείται το πεδίο για τον “μεγάλο συνασπισμό” και στην Ελλάδα». «Οι διαβουλεύσεις για κάτι τέτοιο γίνονται από το 2015», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Προοδευτική Συμμαχία που θέλει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι παρά ακόμη μια απάτη, μια μεγάλη αυταπάτη».

Αναφερόμενος στις παροχές της κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο λαός είναι συνηθισμένος να του μοιράζουν κάτι πριν τις εκλογές. «Το πρόβλημα είναι η κοροϊδία. Αυτό δεν είναι η 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα που θα δίνεται μία φορά τον χρόνο, ενώ ήδη του έχει κόψει 3 συντάξεις, του έχει κόψει και του καταργεί το ΕΚΑΣ, δηλαδή έχει κόψει χιλιάδες ευρώ από το εισόδημα του συνταξιούχου για να του δώσει ένα επίδομα. Εμείς έχουμε προτείνει να δώσει κανονικά την 13η σύνταξη, όπως και ο 13ος μισθός, ώστε να μην διαχωρίζονται οι συνταξιούχοι από τους μισθωτούς», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εθνικές εκλογές, είπε ότι «οι κάλπες ή θα στηθούν τον Ιούνιο ή το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο» και συμπλήρωσε ότι ο ακριβής χρόνος θα διαφανεί το βράδυ της Κυριακής.

Στο ερώτημα γιατί το ΚΚΕ ζητά να ενισχυθεί στο ευρωκοινοβούλιο, αφού είναι αντίθετο με την ΕΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ. Η Ευρώπη των λαών θέλει συνολικά άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, άλλες κυβερνήσεις και εντελώς διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας» και συμπλήρωσε ότι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν πολύ έγκαιρα αντιδραστικές κατευθύνσεις και προειδοποίησαν τον ελληνικό λαό και τις κυβερνήσεις, όμως «δεν εισακουστήκαμε και όλες τις φορές ζημιωμένος ήταν ο ελληνικός λαός».

SHARE