Κουτσούμπας: Είστε επικίνδυνοι να μας ξεφουρνήσετε και τίποτα για τη Θράκη

Αίσθηση προκάλεσε όμιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ στη Βουλή. Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι η συμφωνία «μπάζει σοβαρά» και περιέχει «το σπέρμα του αλυτρωτισμού» και έκανε λόγο  για «περίεργα σχέδια» και στη Θράκη.

«Το πολιτικό θράσος σας δεν έχει όριο κ. Τσίπρα, αυτός ο τόπος έχει γνωρίζει και άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» σημείωσε για το θέμα της πρότασης μομφής. Χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θέση για μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

Έκανε λόγο για «όχημα του αλυτρωτισμού» και επισήμανε ότι το κυρίαρχο έθνος στα Σκόπια είναι σλαβικής καταγωγής. Αποδέχθηκε τη δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέγονται έτσι οι πολίτες και η γλώσσα. Η συμφωνία σας πάσχει σοβαρά, προσέθεσε.

«Μπορεί να μας ξεφουρνήσετε και τίποτα για τη Θράκη, είστε επικίνδυνοι« τόνισε, αναφερόμενος στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν γίνει οι καλύτεροι υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συνέχισε.

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει τη μομφή του οριστικά και αμετάκλητα, σε όποια κυβέρνηση τον ματώνει, πότε με τα σκληρά μέτρα, είτε τον ματώνει βάζοντάς τον να συμμετέχει σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί για να μη δώσει άλλη νομιμομοποίηση στη διαδικασία. «Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία, τραγωδία, θέατρο διημέρου για το λαό μας. Αποχωρούμε. Τη δυσπιστία έτσι και αλλιώς την έχετε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Την τελική μομφή θα σας τη δώσει ο λαός με την πάλη του» δήλωσε.

Επανέλαβε, όμως, και την αντίθεση του ΚΚΕ στη συμφωνία λέγοντας ότι το ΚΚΕ «δεν πρόκειται να δώσει πράσινο φως για μια συστατική επιστολή στο ΝΑΤΟ στους μακελάρηδες των λαών». «Η συμφωνία δίνει το πράσινο φως για την ένταση της αποσταθεροποίησης, της ανασφάλειας και των συγκρούσεων στην περιοχή των Βαλκανίων» .

Πάντως επιτέθηκε και στη ΝΔ χαρακτηρίζοντας την πρόταση μομφής του κ. Μητσοτάκη «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Τσίπρα γιατί «συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό πρόβλημα της επικείμενης συμφωνίας» που είναι σύμφωνα με τον Περισσό η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Χαρακτήρισε δε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «yesmen του ΝΑΤΟ».

SHARE