Κοτζιάς: Εξετάζεται η διεκδίκηση αποζημίωσης για τον διεμβολισμό στα Ίμια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημίωσης από την Τουρκία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, αναφέρει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».

Σημειώνεται ακόμη, ότι το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό (από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής ‘Άμυνας και Ναυτιλίας) των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος, ενώ προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα κατά περίπτωση διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αυτό έπραξε, συμπληρώνει ο κ. Κοτζιάς, και στην περίπτωση του περιστατικού με το ΠΑΘ, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν οι Τούρκοι στα Ίμια

SHARE