Κορονοϊός στην Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα – Συνολικά έφτασαν τα 352

Σε 21 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας. Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας είναι 352.

Εξ αυτών, τα 51 κρούσματα είναι «ορφανά», ενώ 65 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένα εννέα άτομα. Συνολικά έχουν εξεταστεί 4.320 δείγματα από εργαστήρια, ενώ δέκα άτομα έχουν πάρει εξιτήρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό όσοι έρχονται από το εξωτερικό να μπαίνουν σε κατ’οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ έκανε ιδιαίτερη και δηκτική αναφορά στην στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου.

“O ιός δεν σέβεται τα σύνορα. Η ατομική ευθύνη θα βοηθήσει περισσότερο από οποιοδήποτε μέτρο της πολιτείας” σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Aπό τη μεριά του, ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε αυτό που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση, ότι δηλαδή από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Σημείωσε ότι ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.
Και πρόσθεσε και εκείνος πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

SHARE