Κοντά στους άπορους και άστεγους Εκκλησία και Δήμος Αθηναίων

 

Άγιο Πάσχα σήμερα, η Ορθοδοξία υμνεί την Ανάσταση, την ανανέωση, την ελπίδα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος «ανοίγει την αγκαλιά της», όχι όμως κατ’ εξαίρεση, αλλά κατά κανόνα, και στρώνει τραπέζι γιορτής σε μοναχικούς, σε άστεγους, σε ενδεείς όπου γης του Δήμου Αθηναίων.

Εξάλλου, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών- Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, «εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι ειδικά κατά τις γιορτινές ημέρες να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιορτινό φαγητό, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα που έχει επιφέρει η δυσκολία της οικονομικής κρίσης».

Τα 150 Κέντρα Ενοριακής Αγάπης, τα οποία είναι οργανωμένα και παρέχουν φαγητό όλον τον χρόνο, ανεξαιρέτως, φροντίζουν πάντα κατά τις μεγάλες εορτές οι ωφελούμενοι να απολαμβάνουν στα σπίτια τους αυτή την προσφορά, στη θαλπωρή της οικογενειακής ατμόσφαιρας.

Επειδή, όμως, υπάρχουν και άνθρωποι μονάχοι και, δυστυχώς, και άστεγοι, πλην του προγράμματος επισκέψεως στους αστέγους της Αθήνας, καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, κάθε βράδυ, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στήνει σήμερα ειδικό γιορτινό τραπέζι με αρνιά στη σούβλα από τις 9 το πρωί και μετά στην ενορία των Αγίων Ασωμάτων Θησείου, στην καρδιά του αθηναϊκό κέντρου, στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών 4 και Γρανικού, με τη φροντίδα του πατέρα Ιγνατίου Μόσχου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον προς τις ευάλωτες ομάδες δεν είναι όψιμο. Κάθε Τρίτη και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, τους παρέχονται φαγητό, ρουχισμός, είδη πρώτης ανάγκης, καθαριότητας και φαρμακευτικό υλικό ύστερα από συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων, που ανέλαβε την πρωτοβουλία. Ειδικότερα, όμως, και σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, είναι άξιο λόγου ότι έχει παραγάγει περισσότερες από 20 εκατ. μερίδες φαγητού, κατά την περίοδο της κρίσης.

Τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης από τον Δήμο Αθηναίων

Γιορτινό τραπέζι αγάπης και αλληλεγγύης για 1.000 συμπολίτες μας έστρωσε, σήμερα, και ο Δήμος Αθηναίων. Ειδικότερα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στη 1 το μεσημέρι, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ, δέχθηκε με αγάπη και χαρά στο πασχαλινό τραπέζι του, αστέγους, απόρους, αλλά και μοναχικούς κατοίκους της πόλης.

Μάλιστα, για τη μετακίνησή τους εξασφάλισε λεωφορείο που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι από τα γραφεία του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35).

Το φετινό γεύμα ήταν χορηγία της ασφαλιστικής εταιρίας ΜΙΝΕΤΤΑ, ενώ τα αναψυκτικά και το νερό προσφορά της εταιρείας Βίκος Α.Ε.

SHARE