Κωνσταντινούπολη: Νίκη Ιμάμογλου απέναντι στον αλαζόνα Ερντογάν

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετά τη καταμέτρηση του 99% των ψήφων, στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου εξασφαλίζει το 54,03% των ψήφων, έναντι 45,09% για τον υποψήφιο του Ερντογάν, τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του

Οπαδοί του Ιμάμογλου πανηγυρίζουν την νίκη στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί πολιτών για τη νίκη Ιμάμογλου (pics+vid)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται νικητής σε 28 από τις 39 γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Στα τέλη Μαρτίου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης αναδεικνυόταν νικητής σε 16 από αυτές. Αντίστοιχα, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έχασε 13 περιφέρειες σε σύγκριση με τις εκλογές του Μαρτίου. Στην Μπεσίκτας, ο Ιμάμογλου εξασφάλισε ποσοστό 83%, ενώ κατέγραψε ποσοστά 81% και 79% σε δύο ακόμη γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έχασε τουλάχιστον 230.000 ψήφους, σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου και ο Εκρέμ Ιμάμογλου κέρδισε περίπου 630.000, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά κατά 5,2%.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον νικητή των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

«Συγχαίρω τον Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε τις εκλογές σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν. «Εύχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών ανανέωσης του Δήμου της Κωνσταντινούπολης να είναι επωφελή για την Κωνσταντινούπολή μας».

«Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στους δημοσιογράφους ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο Ενρτογάν «να εργασθούν μαζί για να υπηρετήσουν» την Κωνσταντινούπολη».

H “Πόλη” χαστούκισε τον Ερντογάν – Νικητής ο Ιμάμoγλου με 54%

SHARE