Κόκκινα δάνεια: Με πρόταση ΚΙΝΑΛ ειδική συνεδρίαση της Βουλής παρουσία Σταικούρα, Στουρνάρα, Τραπεζιτών

Το εκρηκτικό πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και των «κόκκινων δανείων» και τους τρόπους αντιμετώπισης του έρχεται στη Βουλή. Θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των ειδικών διαχειριστών.

Η συζήτηση διεξάγεται μετά από αίτημα που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ που επανέφερε και την πρόταση δημιουργίας «bad bank», θέμα που ως γνωστόν, έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά προς το παρόν “μπλοκάρεται” από διάφορες τραπεζικές – και όχι μόνο – πλευρές.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της συνεδρίασης το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασής της για τα Κόκκινα Δάνεια και την δημιουργία bad bank.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι με κριτήριο πάντα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών θα παρουσιάσει  ολοκληρωμένη πρόταση, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, πριν ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δάνειων πνίξει θανάσιμα την οικονομία, τους δανειολήπτες και το τραπεζικό σύστημα».

SHARE