Κλείνει ο Α.Γεωργιάδης εισπρακτικές – εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων – Κοράκια στο κλουβί

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών και των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων  από σήμερα Πέμπτη ανακοίνωσε σε χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εντάσσοντας την παραπάνω απόφαση στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

«Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, δεν νοείται καμία όχληση σε πολίτη. Η οικονομία σταμάτησε και ως εκ τούτου, αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για την αναστολή των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως από τη στιγμή που έχουν κλείσει τα δικαστήρια, πλειστηριασμοί δεν γίνονται.

ΤΟ BANKWARS

Το bankwars, με τις απειροελάχιστες δυνάμεις του, ήταν ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού  sites που επέμεινε από την ημέρα που οξύνθηκε η κατάσταση με την πανδημία ότι δεν νοείται στους εγκλωβισμένους πολίτες να ασκείται πίεση για οφειλές από τα κοράκια του συστήματος.

Τράπεζες κ’ Εκκλησία να πάρουν άμεσα μέτρα για το “ποίμνιο” – Η κυβέρνηση να επιβάλλει κοινωνική συμπεριφορά – Να κόψει τις παρενοχλήσεις εισπρακτικών

Τη στιγμή που οι πολίτες είναι ανάστατοι από την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και η κυβέρνηση αποφασίζει μέτρα, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι εισπρακτικές εταιρείες, αντί να το “βουλώσουν” για λίγο, έχουν πολλαπλασιάσει τα συνεχή καθημερινά τους τηλέφωνα στους δανειολήπτες.Είναι δε, τόση η πρεμούρα τους να εισπράξουν, ώστε δεν τηλεφωνούν μόνο όταν έχει περάσει η προθεσμία για την καταβολή των δόσεων, αλλά πολλές μέρες πρίν, μόλις εκδωθεί από την τράπεζα η οφειλή του μηνός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είχε υποσχεθεί, προ κορονοϊού, ότι θα περιορίσει την ανεξέλεγκτη αντικοινωνική πρακτική των εταιρειών αυτών, χωρίς να το επιτύχει, θα πρέπει άμεσα σε αυτή τουλάχιστον τη δύσκολη συγκυρία να παρέμβει.

Δεν πρόκειται να σωθούν οι τράπεζες, ούτε τα funds που αγόρασαν από 3% έως 15% τα δάνεια, αν περιμένουν λίγες ημέρες ή εβδομάδες μέχρι να περάσει η μπόρα του κορονοϊού.

ΥΓ: Μπορεί να μην αρέσουν τα παραπάνω ούτε στις τράπεζες, ούτε την ΤτΕ. Δεν είμαστε εδώ για να είμαστε αρεστοί. Άλλωστε, στην φουρτούνα φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος…«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια», έλεγε ο Αριστοτέλης, ο οποίος μερικές φορές διαφωνούσε με ιδέες του δασκάλου του.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Προς κυβέρνηση – Τράπεζες: Να πάνε πίσω δόσεις δανείων – Φραγμός στις εισπρακτικές – Ιδιοκτήτες: “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”

 

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟ BLUE SKY: ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
SHARE