ΚΚΕ -Κουτσούμπας: H Novartis πάει για συγκάλυψη – Οι ήρωες δεν φοράνε κουκούλες – Σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση

«Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στα “Τα Νέα”, αναφερόμενος στη Novartis.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι «είναι όνειδος για όσους μιλάνε εξ ονόματος της “αριστεράς” κι έχουν ακόμα λίγη τσίπα έστω να αποδέχονται την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι ανώνυμοι- προστατευόμενοι, υποτίθεται, μάρτυρες είναι ήρωες με διεθνή διάσταση μάλιστα! Οι ήρωες πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας δεν φοράνε ποτέ κουκούλες ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή».

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που μιλάει καθαρά για τη βαρβαρότητα του συστήματος που έχει όνομα, είναι καπιταλισμός, κάτι που στον ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν». «Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ηλίθιοι. Γι΄ αυτό επιδιώκουν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, να τον κοροϊδέψουν και για όσα συγκεκριμένα λέει το ΚΚΕ και για τον καπιταλισμό και για την πολιτική τους. Γιατί μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει χειροπιαστά που οφείλεται η σημερινή και η χθεσινή φαυλότητα, ποια είναι η πηγή των σκανδάλων και της διαφθοράς πολιτικών προσώπων που στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα της εξουσίας».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η αναβάθμιση των διεκδικήσεων της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε μέσω του κυβερνητικού εφησυχασμού ούτε μέσω της αναγόρευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυητές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. «Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει το ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει να πάρει μέρος στη μοιρασιά» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι η σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας έχει αρκετά παραδείγματα για το πώς, «μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι συμμαχίες αναδιατάχθηκαν και οι δήθεν “στιβαροί σύμμαχοί” μας μετατράπηκαν σε πηγή για σύγχρονες τραγωδίες, που ο λαός τις πλήρωσε με το αίμα του».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ως προς το θέμα της πΓΔΜ έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης «να κλείσει ένα ζήτημα χωρίς τους αναγκαίους όρους, όπως είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της πΓΔΜ» με την σπουδή να εξηγείται και αυτή βάσει του ρόλου σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με χρονικό όριο την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο που έχει στόχο την ένταξη σε αυτό της πΓΔΜ κάτι το οποίο «κρύβει και η κυβέρνηση και όσοι άλλοι αναγορεύουν σε βασικό ζήτημα το όνομα και κρύβουν όλους τους άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Είπε ότι «πραγματική έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα. Αυτά και μετά το φετινό καλοκαίρι θα είναι σε ισχύ». Σημείωσε ότι έξοδος επίσης σημαίνει μη υλοποίηση αλλά και ανάκληση των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα ψηφίζονται μέχρι τον Αύγουστο με δεδομένο ότι «οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει έως το 2060 σε μόνιμα μνημονιακή επιτροπεία και άλλα σχετικά», και προσέθεσε ότι οι κυβερνώντες θα αλλάξουν το όνομα και «δεν θα ονομάζεται πλέον μνημόνιο, αλλά “πρόγραμμα”, “μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής”, όπως πριν η τρόικα έγινε κουαρτέτο ή “θεσμοί”».

SHARE