Κινέζοι επένδυσαν 10 εκατ σε ακίνητα αλλά χρυσή βίζα δεν τους δόθηκε…

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής «golden visa» (χρυσή βίζα), καθώς, όπως σημειώνουν φορείς που συνεργάζονται καθημερινά με ξένους επενδυτές ακινήτων, «το σύστημα έχει ξεπεράσει ήδη τα όριά του».

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Αττικής, όπου πλέον δεν γίνονται καν δεκτά τα αιτήματα των επενδυτών, δηλαδή υποχρεώνονται να απευθυνθούν σε άλλα σημεία για να εξυπηρετηθούν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι σε 35 Κινέζους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτων στην Αθηνά, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, δεν τους έχει χορηγηθεί η μόνιμη άδεια διαμονής. Οι Κινέζοι έχουν καταθέσει εξώδικη αναφορά κατά της προϊσταμένης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατηγορώντας την ότι είναι η μόνη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης η οποία εφαρμόζει τακτική «διωγμού» των επενδυτών ακινήτων με σκόπιμη καθυστέρηση έκδοσης αδειών διαμονής.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εξώδικη αναφορά τους, οι 35 Κινέζοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 6.300 άδειες διαμονής, χωρίς να περιλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας του αγοραστή ακινήτου, με το 70% να αφορά Κινέζους.

 

SHARE