ΚΙΝΑΛ για Novartis: “Παρακράτος! – Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα”

Στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της Novartis αναφέρεται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

“Η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από τη δικαστική έρευνα για τη Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα” τονίζει ο κ. Χρηστίδης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

“Μια σειρά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων και πολλών ακόμα έλεγαν διαρκώς από το Σεπτέμβριο και μετά ότι επίκεινται συλλήψεις πολιτικών και αποκαλύψεις. Δεν έχουμε δει τίποτα. Εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να πέσει άπλετο φως παντού. Αν τα πράγματα αποδειχθούν ότι είναι όπως προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, μιλάμε για μια ιλαροτραγωδία και για το δικαιακό μας σύστημα για το οποίο και η ίδια η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την αυτοκάθαρσή της. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, είε ο κ.Χρηστίδης.

“Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιλέξει αν στη χώρα θέλει να υπάρχει δημοκρατία ή αν θέλει να εκβιάσει όλες τις καταστάσεις με στόχο να κερδίσει λίγες μέρες και λίγες εβδομάδες ακόμα στην εξουσία. Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Το σκάνδαλο είναι αυτό που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση με ένα ζήτημα της δικαιοσύνης. Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπηρέτησε και την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή από το 2004 ως το 2009.
Έχει κριθεί, κρίνεται και θα συνεχίσει να κρίνεται και γι αυτά τα οποία έκανε από το 2004 ως το 2009 και γι αυτά τα οποία λέει και κάνει τώρα.

Γνωρίζουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ζήτημα όμως είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει προκύψει τίποτα ουσιαστικό. Αντίθετα βλέπουμε παραβιάσεις για το δικαιακό μας σύστημα οι οποίες είναι προφανές ότι έχουν γίνει με μια διαδικασία για την οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, πώς έχει φτάσει σε αυτό το σημείο γιατί αυτή ήταν που άνοιξε το θέμα”

SHARE