Κηδεύεται ο Μανώλης Γλέζος με μεσίστια τη σημαία στην Ακρόπολη

Μεσίστια ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να κυματίζει η ελληνική σημαία στο βράχο της Ακρόπολης, αύριο, ημέρα της κηδείας του Μανώλη Γλέζου.

Με ανάρτησή του χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποχαιρετήσει τον Μανώλη Γλέζο γράφοντας μεταξύ άλλων: «Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη | αρχείο real news, κοινωνία | Real.gr

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου

Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)

ΛΑΕ: ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

Ανοικτή επιστολή με την οποία διατυπώνει την πρόταση να κηρυχτεί αύριο εθνικό πένθος ως ελάχιστος φόρο τιμής στον Μανώλη Γλέζο διατυπώνει η Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας. Αναλυτικά αναφέρει:

Προς την αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Προς τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Προς τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών
Προς την κ. Πρόεδρο και τους κ. Προέδρους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι
Θέλουμε κατ αρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση της Βουλής και της κυβέρνησης να γίνει η κηδεία του Μανώλη Γλέζου αυτού του Μεγάλου Έλληνα , του μεγάλου αγωνιστή και πρώην Βουλευτή και Ευρωβουλευτή και συντρόφου μας ,Δημοσία Δαπάνη .
Έχουμε τη γνώμη όμως ότι για τον Πρώτο Παρτιζάνο της χώρας μας για τον Άνθρωπο, που 19 ετών κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη μαζί με τον Λάκη Σάντα και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι τη τελευταία στιγμή για την Ελευθερία την Εθνική Ανεξαρτησία τη Δημοκρατία και τη Διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, πρέπει η Ελληνική Πολιτεία να τον τιμήσει, όπως του αξίζει.
Με δεδομένη τη μεγάλη υγειονομική απειλή που ζούμε επιβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο :
Να κηρυχτεί αύριο εθνικό πένθος και να δώσουμε όλοι όρκο τιμής ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα του για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών προς τη χώρα μας
Με εκτίμηση
Η Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: Βαθιά υπόκλιση στον αγωνιστή της Αντίστασης και της “άδολης” Αριστεράς

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: Σεβασμός στον πατριώτη που ανέβασε στο βάθρο το ήθος της πολιτικής (VIDEO)

SHARE