Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια – Έριξε τα επιτόκια η Κίνα

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας για την περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης και την ανακοίνωση διψήφιας ανόδου στις ιαπωνικές εξαγωγές.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια της στα δάνεια ενός και πέντε ετών μετά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στο 4% το τελευταίο τρίμηνο εν μέσω της πανδημίας και της εκστρατείας που έχει δρομολογήσει το Πεκίνο για να περιοριστεί ο δανεισμός στον κλάδο των ακινήτων.

Ο  Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 27.772,93 μονάδες στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο κατά 17,5% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άλμα 3,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε τα κέρδη του κινείται με μικρές απώλειες 0,1%.

Ο Kospi κερδίζει 0,7% στη Νότια Κορέα, ενώ ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία.

 

SHARE