Κεχριές Κορινθίας: Ολονύχτια μάχη πυροσβεστών με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για τον έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα δάσους στις Κεχριές Κορινθίας και απείλησε κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να εισηγηθεί την εκκένωση έξι οικισμών και μιας παιδικής κατασκήνωσης με 260 παιδιά και προσωπικό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο όμως τις ισχυρες δυνάμεις της πυροσβεστικής που συντόνιζε αυτοπροσώπως ο Αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης προβλημάτιζαν οι διάσπαρτες εστίες με αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων.

Η εικόνα της πυρκαγιάς με το πρώτο φως της ημέρας θα καθόριζε αν ηταν αναγκαία εκ νέου εναέριων μέσων για τον έλεγχο της φωτιάς, με τα καναντέρ και τα ελικόπτερα να βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Ελευσίνα.

Επιπλέον με ειδικά ναυλωμένο πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 35 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος , προκειμένου να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στις Κεχριές που πλεον έκλειναν 18 ώρες αδιάκοπης μάχης με τις φλόγες.

Μεγάλη φωτιά τώρα στις Κεχριές Κορινθίας-Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

 

Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Σε αυλές σπιτιών οι φλόγες στις Κεχριές

SHARE