Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανάγκες των πολιτών

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανάγκες των πολιτών, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς.

Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Καββαθάς σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα, προειδοποιώντας ότι οι παρατεταμένες εκλογικές περίοδοι οδηγούν την οικονομία σε ατονία.

«Οι ευρωεκλογές αποτελούν την κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η σκυτάλη δίνεται στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους αποκτούν λόγο για την πολιτική κατεύθυνση. Το ρεκόρ 20ετίας που καταγράφηκε στη συμμετοχή των πρόσφατων ευρωεκλογών είναι ένα θετικό δείγμα αυξημένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ευρωπαίων ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ωστόσο, δείχνουν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στις ανάγκες των πολιτών που πιστεύουν ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε μια απόμακρη και δυσκίνητη γραφειοκρατία κι ότι οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται σε κλειστούς κύκλους λίγων και εκλεκτών οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τα σύνθετα προβλήματα των λαών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων, δια-περιφερειακών ασυμμετριών και άλλων σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων.

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η  άνοδος των ακραίων κομμάτων και  συνακόλουθη μείωση των λεγόμενων δυνάμεων του κέντρου; Εξέλιξη που ήδη προκαλεί αναταράξεις σε μια Ευρώπη η οποία βρίσκεται σε σταυροδρόμι αλλαγών», αναφέρει ο πρόεδερος της ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή του.

«Όσον αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούν, τονίζουμε ότι τα χθεσινά αποτελέσματα δε θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα, οφείλουν να προβληματίσουν και να αποτελέσουν το έναυσμα για μια συζήτηση που ως ζητούμενο θα έχει περισσότερη δημοκρατία, αποτελεσματικότερο κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι παρατεταμένες προεκλογικές περίοδοι οδηγούν την πραγματική οικονομία σε ατονία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», προσθέτει.

SHARE