Καθηγητής Α.Συρίγος: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν προβοκάτσια – Οι ΗΠΑ έχουν την Ελλάδα…εναλλακτική

Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του καθηγητή Α. Συρίγου, για τις τουρκικές προκλήσεις.
Όπως είπε στον Γ. Αυτιά (ΣΚΑΙ):

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν είναι από τους ανθρώπους που μας έχει συνηθίσει να μιλάει. Και μάλιστα να κάνει τέτοιες επιθετικές δηλώσεις. Οπότε, κάτι θα έτρεχε, για να τον οδηγήσει στην “έκρηξη“. Στο μυαλό μου πέρασαν πολλά. Ενα από αυτά, είναι οτι πριν από μερικούς μήνες, μας είχε ενημερώσει ξένη μυστική υπηρεσία οτι οι Τούρκοι είχαν πρόθεση να προχωρήσουν σε κατάληψη μιας βραχονησίδας, μάλλον της νησίδας “Παναγιά”, δίπλα στις Οινούσσες στην Χίο.

Και υπήρξε κινητοποίηση των ένοπλων δυνάμεων. Οι Τούρκοι έχουν αρκετά μεγάλη νευρικότητα και όπως έκαναν με την ιστορία των δυο στρατιωτικών που τους συνέλαβαν, υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα. Δηλαδή, να ψάχνουν να βρουν κάτι για να δημιουργήσουν ένταση.

Σε άλλο σημείο, τόνισε, πως, η επιλογή της Αμερικής είναι πάντα η Τουρκία. Απλώς, η Τουρκία είναι αυτή που αυτή την ώρα κάνει κόνξες και δεν θέλει την Αμερική. Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ενα σχέδιο Β, που περιλαμβάνει την Ελλάδα και την Κύπρο. Όμως το σχέδιο Α, είναι πάντα η Τουρκία. Εμείς είμαστε η εναλλακτική τους…

SHARE