Καταγγελίες Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο – “Είχε εμμονή με τον Βγενόπουλο”

Στις απειλές που δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναφέρθηκε εκ νέου κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής της η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Τσατάνη φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής “Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο διάλογος της κας Τσατάνη με τα μέλη της Επιτροπής έχει ως εξής: 

Ι. Μπούγας: Είχατε πει ότι “έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο”.

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω. 

Ζ. Ράπτη: Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου.

Γ. Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου. Όμως πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή “διώξτε τη δικογραφία και να παραδοθεί αλλού”.

Ζ. Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Γ. Τσατάνη: Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά τη στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλον αυτόν τον βρόμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η κα Τσατάνη φέρεται να δήλωσε ότι αυτοβούλως πήγε να καταθέσει, διότι μπορούσε να αναγνωρίσει πρόσωπα, ενώ πρόσθεσε ότι παρότι είχε γίνει στόχος της αφαίρεσαν τη φύλαξή της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η στιχομυθία της κας Τσατάνη με τα μέλη της Επιτροπής είχε ως εξής:

Γ. Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν την φύλαξη που είχα από το 2011.

Ζ. Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι’ αυτό σε κάποιον αρμόδιο;

Γ. Τσατάνη:  Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα “Υπουργέ, μου την ανάψατε”. Εκείνος είπε για την φύλαξη “Ε, σου την επαναφέραμε”. Αυτά, και ο νοών νοείτω… Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ουτε φωτογραφία ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα.

Η κα Τσατάνη στη συνέχεια φέρετε να δήλωσε ότι όταν η κα Κοτζαμάνη υπονοούσε εξωδικαστικές παρεμβάσεις αναφερόταν στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Γ. Τσατάνη: Στην δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων.

Ι. Μπούγας Αφορούσε και την δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;

Γ. Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί.

Ι. Μπούγας: Πιστεύετε οτι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε κάποιους για αυτές τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;

Γ. Τσατάνη: Μόνο στον κ. Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο.

Σε έτερο σημείο της κατάθεσής της η κα Τσατάνη φέρεται να δήλωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο διάλογος της κας Τσατάνη με τα μέλη της Επιτροπής είχε ως εξής:

Ι. Μπούγας: Δέκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτική τους ερώτηση ανέφεραν στοιχεία από την δική σας αναφορά. Πώς γίνεται αυτό;

Γ. Τσατάνη: Δεν ξέρω. Πάντως δεν θα μπορούσαν να έχουν γνώση. Αυτό το χαρακτηρίζω ευθεία παρέμβαση.

Ι. Μπούγας: Η ερώτηση απαντήθηκε από τον κ.Παπαγγελόπουλο που επικαλείται την διάταξη του κ.Παντελή σύμφωνα με την οποία ήταν όλα νόμιμα. Λίγο μετά όμως έγινε η δίωξή σας.

Γ. Τσατάνη: Η κα Θάνου μου ζητούσε επιμόνως το πόρισμά μου. Εγώ της είπα οτι το πόρισμα πήρε το δρόμο της. Είμαστε και οι δύο από την Χαλκίδα, έχουμε κοινή καταγωγή και της είπα “Κυρία Πρόεδρε θέλετε να δείτε που έχω καταλήξει”. Είχα καταλάβει από το ύφος της τί ζητούσε. Της είπα οτι θα τις δώσω σημειώσεις μου για να καταλάβει πώς είχα καταλήξει. Και μετά ακολούθησε η δίωξή μου.

Ι. Μπούγας: Δίνετε κάποια εξήγηση για τη σειρά των γεγονότων;

Γ. Τσατάνη: Έπρεπε πάση θυσία να γίνουν διώξεις. Υπήρχε αφόρητη πίεση. Αυτή η πίεση πέρα από τα δημοσιεύματα προερχόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργού Παπαγγελόπουλο. Σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστην δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Όσα υπέστην ήταν πρωτόγνωρα.

Β. Κεγκέρογλου: Ποιος μπορούσε να ενημερώσει για τόσα στοιχεία τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Γ. Τσατάνη: Δεν νομίζω οτι οι δέκα Βουλευτές είχαν ενημέρωση μόνο από τα δημοσιεύματα. Δεν μπορώ να πω 100%, αλλά από ενημέρωση του κ.Παπαγγελόπουλου μπορεί να τα ήξεραν. Σε ό,τι αφορά την δική μου υπόθεση εγώ κατάλαβα οτι ο κ.Παπαγγελόπουλος ήθελε να ασκηθούν πάση θυσία διώξεις. Είχε θα έλεγα εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου.

Β. Κεγκέρογλου: Η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ. Παπαγγελόπουλου για την οποία μιλήσατε ήταν θεσμική ή όχι;

Γ. Τσατάνη: Ήταν αντιθεσμική.

Καταλήγοντας η κα Τσατάνη δήλωσε: “Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από την σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή την σοβαρότητα. Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει την εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζα ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν”.

 

SHARE