Κασσιόπη – Κέρκυρα: Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2019, λέει ο Α.Γεωργιάδης

Το έργο στην Κασσιόπη είναι ώριμο και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019, ανέφερε ο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΗΣ 107.6 της Λευκωσίας αναφορικά με την επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ που από το 2012 επιδιώκει να υλοποιήσει η εταιρεία NCH Capital στην Κέρκυρα, έργο που συνάντησε σοβαρά εμπόδια από την τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: “”Είναι η πρώτη φορά που μου δίδεται η ευκαιρία να μιλήσω δημοσίως με τον κ. Σάντη ο οποίος έχει μία πολύ δυνατή ομάδα πραγματικών επαγγελματιών στο είδος τους και είχαμε την ευκαιρία αυτούς τους περίπου τρεις μήνες να συνεργαστούμε πάρα πολύ στενά. Το έργο στην Κασσιόπη είναι ώριμο και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019. Το κυριότερο που θα ήθελα να πω είναι πως αυτό που κάναμε για το πρότζεκτ της Κασσιόπης το κάνουμε για κάθε μεγάλη επένδυση που χρειάζεται τη δική μας βοήθεια.

 

Ο κ. Σάντης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει γραφειοκρατικά εμπόδια και πράγματι υπάρχουν παρά τους νόμους που ψηφίζουμε εξακολουθεί να έχει τέτοια εμπόδια αλλά τώρα έχουμε μία πολιτική ηγεσία-και δεν αναφέρομαι μόνο στον εαυτό μου αλλά στο σύνολο της ηγεσίας, από τον πρωθυπουργό μέχρι ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο-που όταν ένας επενδυτής έχει πρόβλημα είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις και να μην ταλαιπωρείται. Η Κασσιόπη όταν θα ολοκληρωθεί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας από την ομορφιά. Για τόσο ωραίο πρότζεκτ πρόκειται. Θεωρώ ότι η Κασσιόπη δύναται να εξελιχθεί σε ένα από τους πιο δημοφιλείς και διάσημους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη. Τόσο ωραίο έργο φτιάχνεται εκεί. Τέλος, επαναλαμβάνω πως για την γραφειοκρατία κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται ώστε να μειωθεί”.”.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Σάντης Managing Director Head of  W. Balkans, Greece & Cyprus της NCH Capital Inc, ανέφερε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό : “Εμείς είμαστε ένα τρανό παράδειγμα, για όλα αυτά που έχει πει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δεν είναι απλά-αν μου επιτρέπεται-λόγια που λέει απλά ένας πολιτικός αλλά πρόκειται για την πραγματικότητα. Είμαστε ένα ζωντανό παράδειγμα της προσπάθειας του Υπουργού, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και άλλων υπουργών και υφυπουργών οι οποίοι εμπλέκονται στο να βοηθήσουν οι επενδύσεις να προχωρήσουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα με τις τόσες ομορφιές που έχει, κάνοντας πιο ευέλικτο το θέμα των αδειοδοτήσεων πιστεύω ότι έχει απίστευτες προοπτικές στο άμεσο μέλλον. Εύχομαι αυτό να γίνει διότι αξίζει να δικαιωθεί η προσπάθεια όχι μόνο της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλων Ελλήνων που έχουν περάσει τα πάνδεινα με φορολογίες και χίλια δυο πράγματα που γνωρίζουμε. Αυτή η χώρα θα πάει καλά διότι είναι το πιο όμορφο, ίσως, κομμάτι πάνω σε αυτό τον πλανήτη”.

SHARE