Καρανίκας ειρωνεύεται Αρβελέρ!

Με μία ειρωνική ανάρτηση στο Twitter, ο Νίκος Καρανίκας σχολίασε τα όσα ανέφερε η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αναλυτικότερα, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του: «Δάκρυσα με την Αρβελέρ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας».

Υπενθυμίζεται πως η διακεκριμένη ιστορικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή της απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είχε αναφέρει πως «αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες».

Παράλληλα, η κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.

«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε η Αρβελέρ σε άλλο σημείο και επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.

SHARE