Καραγκιοζιλίκια Τραμπ στην έξοδό του από το νοσοκομείο – “Ιάθηκε” σε 72 ώρες;

Ύστερα από μόλις 72 ώρες παραμονής στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, για να ιαθεί από τον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.  Και το ερώτημα είναι ένα: Είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή όλα ήταν ένα προεκλογικό θέατρο;

Ο Τραμπ, σε μια συμβολική χειρονομία μπροστά στις κάμερες, αφαίρεσε την προστατευτική μάσκα από το πρόσωπό του.

Στις 18:45 τοπική ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού χτύπησε μερικές φορές με τη γροθιά το στήθος του, επιδεικνύοντας ότι είναι πολύ σκληρός για να ηττηθεί από τον κορωνοϊό, επιβιβάστηκε στο Προεδρικό ελικόπτερο «Marine One».

Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του φώναζαν από την περίφραξη του νοσοκομείου οι συγκεντρωμένοι, απλοί Αμερικανοί πολίτες αλλά και δημοσιογράφοι. Αρκέστηκε στο μήνυμα «σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ». Ύστερα από 10 λεπτά ο Πλανητάρχης βρισκόταν στην προεδρική έδρα, στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανακοινώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς, ο Τραμπ θα εξακολουθήσει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Και, όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου «ο Πρόεδρος δεν έχει ξεμπερδέψει με τον κίνδυνο» (“The president is not ‘out of the woods yet’).

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».

Το βίντεο με την ομιλία του Τραμπ, όπου λέει στον κόσμο να βγει έξω και να συνεχίσει τις δουλειές του, αλλά και ότι δεν πρέπει να τον φοβούνται, σχολίασε ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν. «Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε: μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε χαρακτηριστικά μη μπορώντας να κρύψει την οργή του στην τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πέρασε αυτό που πέρασε. Κανονικά θα έπρεπε να στέλνει το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή οι μάσκες είναι σημαντικές», συνέχισε ο Μπάιντεν.

 

Τραμπ: Βγαίνω από το νοσοκομείο, μη φοβάστε τον Covid…

SHARE