Κανένα νέο κρούσμα στη Βουλγαρία

«Οι προσπάθειες κατά του νέου κορωνοϊού έχουν αποτέλεσμα και η καμπύλη διάδοσης στη Βουλγαρία παραμένει αρκετά χαμηλή, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο», δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και θέμα τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Ράντεφ ευχαρίστησε επίσης τους Βούλγαρους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι είχε ανακοινώσει ότι δεν έχουν καταγραφεί σήμερα νέα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει στα 81. Το 1/3 των ασθενών έχουν πνευμονία, αλλά η κατάσταση τους είναι υπό έλεγχο.

Ο κ. Μουταφτσίσκι παρουσίασε προστατευτικές στολές που κατασκευάζονται στη Βουλγαρία και ανταποκρίνονται στα πρότυπα για τον κορονοϊό. Είναι για πολλαπλή χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και 50 πλύσεις μετά. Θα παραχθούν σε επαρκείς ποσότητες για να καλύψουν όλη την εγχώρια ζήτηση.

SHARE