Κανένα ενδιαφέρον για το ακίνητο Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι

 

Το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στο Κολωνάκι, την οδό Βουκουρεστίου 33 που στέγαζε την επιχείρηση του Λάκη Γαβαλά έβγαλε στο σφυρί  με τιμή εκκίνησης 1.800.000 ευρώ η ΑΑΔΕ με επισπεύδουσα τράπεζα την Alpha Bank.

Πρόκειται για μία τριώροφη κατοικία η οποία αποτελείται από ισόγειο 132 τ.μ., πρώτο όροφο 155 τ.μ. και δεύτερο όροφο 168 τ.μ., ενώ έχει κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 128,60 τ.μ. Μάλιστα, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η κύρια όψη του ακινήτου, η οποία είναι νεοκλασικού ρυθμού, αλλά και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, έχει κριθεί διατηρητέο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.

Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης, απέτυχε, καθώς ουδείς ενδιαφέρθηκε και αναμένεται να επαναληφθεί.

Η εταιρεία Λάκης Γαβαλάς Α.Ε. έχει χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 18 εκατ.  ευρώ, ενώ το κτίριο της Βουκουρεστίου φέρει βάρη (προσημειώσεις και υποθήκες) υπέρ τραπεζών και Δημοσίου, των οποίων το ύψος αγγίζει το ποσό των 60 εκατ. ευρώ.

“ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΙ; ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΛΑ!”

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΚΗς ΓΑΒΑΛΑς

Ο Λάκης Γαβαλάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ στις 5 Οκτωβρίου, για το ακίνητο της Βουκουρεστίου είπε σχετικά:

«Έτρεχα σαν τον τρελό μέρα νύχτα να φέρνω εταιρίες, να κάνω τζίρο στην Ελλάδα και να πληρώνω τα πάντα. Στις τράπεζες δεν τους ήξερα. Είχα άτομα που εμπιστευόμουν. Ωραία ζωή περνάμε, κάνουμε τα σόου μας… Να τα κάνω τα κτίρια τι; Να τα πάρουνε όλα. Γιατί να πληρώνω ΕΝΦΙΑ; Για να πληρώνω φόρο επί του ενοικίου και να τα παίρνει όλα το κράτος; Καθόλου δεν με ενοχλεί που το ακίνητο βγαίνει στον πλειστηριασμό. Απορώ ποιος ηλίθιος θα πάρει ένα τέτοιο κτίριο. Εγώ αυτή τη στιγμή προσπαθώ να ξαναπάρω την εταιρεία μου μέσω κάποιων συνεργασιών για να ξαναφέρω χρήματα. Αν θέλει κάποιος να το πάρει ας το πάρει. Όπως είχα καλή διάθεση για να τα φτιάξω έχω καλή διάθεση να τα παραχωρήσω».

Στην ερώτηση αν κινδυνεύει να ξαναβρεθεί στη φυλακή με το χιούμορ που τον διακρίνει είπε: «Έχω πάντοτε τα παντοφλάκια μου και τις πιτζαμούλες μου σε μια άκρη στο σπίτι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν έχω ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι για 20 χρόνια και είναι έξω με αναστολή, ε του κερατά τότε θα τους λιντσάρει ο κόσμος έτσι και κάνουν κάτι με μένα. Απαιτώ να τα πάρουν. Εγώ ζω για να δω τι θα τα κάνουν μετά».

 

SHARE