Καμπάνα 5 εκατ. δολαρίων στην Morgan Stanley από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ

Μια μονάδα της Morgan Stanley συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πως παραπλάνησε πελάτες-επενδυτές του τομέα λιανικών πωλήσεων, σχετικά με το κόστος ενός προγράμματος “wrap fee”, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή την Τρίτη.

Τα εν λόγω προγράμματα προσφέρουν λογαριασμούς στους οποίους οι πελάτες πληρώνουν τέλη βάσει περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται να καλύψουν επενδυτικές συμβουλές και υπηρεσίες μεσιτείας, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης συναλλαγών.

Η SEC είπε ότι ενώ η Morgan Stanley Smith Barney υποσχέθηκε στους πελάτες μια “διαφανή” δομή τελών, ορισμένοι διαχειριστές έστειλαν τις περισσότερες ή όλες τις συναλλαγές πελατών τους σε τρίτους μεσίτες, προκαλώντας τους πελάτες να πληρώσουν επιπλέον τέλη που δεν μπορούσαν να δουν.

“Οι σύμβουλοι επενδύσεων είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν πλήρως τους πελάτες τους για τα τέλη που θα πληρώσουν οι πελάτες σε αντάλλαγμα για υπηρεσίες”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Melissa Hodgman, αναπληρωτής διευθυντής στο τμήμα επιβολής της SEC.

SHARE