Καμμένος: Να μπλοκάρουμε τις “Πρέσπες” – Ζητώ δημοψήφισμα – Διαγράφω όσους μείνουν στις καρέκλες

upd: Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα. Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι είπε πως «εγώ, ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια θα καταψηφίσουμε», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην τον ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, όπως η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης. «Εγώ τους έκανα υπουργούς. Όποιος πει θέλω την καρεκλίτσα, δεν έχει θέση σε εμάς».

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ».

«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού», όπως είπε

«Οι ΑΝΕΛ δεν μετριώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε!
Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», επαναλαμβάνοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία και δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”». 

«Τη δεδομένη στιγμή αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, θα είναι σαν να δίνουμε τη συμφωνία μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, την παράδοση της Μακεδονίας. Ουσιαστικά υποκρύπτεται θέμα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό λέμε όχι όσοι μείνουμε», τόνισε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα και να τη σπάσουμε», είπε και ζήτησε δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, καθώς όπως είπε, είναι αντισυνταγματική η συμφωνία και εκχωρεί εθνική κυριαρχία και ιστορία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι μόνο ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές για να ενισχύσουν την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Όποιος συμμερίζεται τις αρχές μας καλοδεχούμενος», είπε.

Όπως είπε, «αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, θα ψηφίσουμε αυτό που έχει δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού, δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, επεσήμανε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής, αφού βγει και πει ότι δεν δέχεται όρο “Μακεδονία”, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία κι ότι ακόμα και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία, θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής».

«Καμία λύση με χρήση του ονόματος Μακεδονία και αυτό καλούμαστε να εκτελέσουμε σήμερα σαν λαϊκή εντολή. Γι αυτό ανακοίνωσα σήμερα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που πονάμε, γιατί τη χτισαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου είναι οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, Κώστας Κατσικης και Κώστας Ζουράρις, ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνιδης και αρκετά κομματικά στελέχη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ακόμη ότι αίρει το εμπάργκο στον σταθμό ΣΚΑΙ.

ΑΔΙΚΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ!

Ειδική αναφορά στον Παύλο Χαϊκάλη έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και την ανακοίνωση της αποχώρησης του κόμματός του από την κυβέρνηση.

«Είναι εδώ πέρα η κ. Κόλλια, ο Μαυραγάνης, ο Κατσίκης, ο Ζουράρις… Αν τους ρωτήσετε την κάθε μία και τον κάθε ένα πόσες φορές έχουν απειληθεί, πόσες φορές έχουν εκβιαστεί, πόσες φορές έχει χρειαστεί να πάνε στον εισαγγελέα για να δείξουν επώνυμες επιστολές εκβιασμού…», σημείωσε αρχικά ο κ. Καμμένος.

«Στον Παύλο τον Χαϊκάλη, εγώ του ζητώ συγγνώμη, γιατί πράγματι δεν τον συμπεριλάβαμε στα ψηφοδέλτιά μας. Ήταν ένας πετυχημένος υπουργός και λόγω του ότι τον δυσφήμισαν και αθωώθηκε για την υπόθεση της offshore στην Κύπρο, έφυγε μαζί μας. Εκεί φταίω εγώ, δεν φταίει ο Παύλος ο Χαϊκάλης. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις».

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ “5”

Στην ερώτηση (“CNN Greece”), πως, “υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνετε με μικρότερο αριθμό από αυτον που χρειάζεται για την σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομαδας”, ο Καμμένος απάντησε αστειευόμενος: Την αριθμητική σας φοβάμαι λίγο…
Και αποκάλυψε, πως, “έχω επαφές με βουλευτές άλλους, που θέλουν να έρθουν σε μας”..

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ (VIDEO)

SHARE