Καμία πρόοδος στη Βιέννη για τη “βάφτιση” των Σκοπίων

Για δύο πλευρές οι οποίες είναι εξαιρετικά αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης, έκανε λόγο ο Μάθιου Νίμιτς, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ Κοτζιά και Ντιμιτροφ για το ονοματολογικό, στη Βιέννη.

Όλα όμως δείχνουν ότι πολύ δύσκολα μπορεί να υπάρξει λύση πριν της Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, σημείωσε πως «είμαστε αφοσιωμένοι στην προοπτική λύσης», ενώ μίλησε για μια έντονη και ειλικρινή συζήτηση. «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες», υπογράμμισε.

Από τη συνάντηση της Βιέννης επιβεβαιώνεται και η αντίληψη που διαμορφώθηκε ήδη από την Αχρίδα, ότι ο κ. Ζάεφ, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν είναι έτοιμος για μια σημαντική κίνηση που θα ξεμπλοκάρει την διαδικασία.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και θα συζητηθόυν, μεταξύ άλλων, το Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

SHARE