Καλούνται σε απολογία για κακούργημα πολιτικά στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στελέχη τραπεζών για τα δάνεια στα κόμματα

Ο…οδικός χάρτης των επικείμενων εξελίξεων σε υποθέσεις που εξετάζει η Δικαιοσύνη, παρέχεται με 0,50 ευρώ μόλις, σε πρωτοσέλιδο του Σαββάτου. Η εφημερίδα Kontranews, ένα από τα… 4 ευαγγέλια της πίστης προς την κυβέρνηση,  “προειδοποιεί” τραπεζίτες και πολιτικά στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το παρακάτω κείμενο:

“ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ διώξεις για απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αντιμετωπίζουν 12 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων που έχουν φτάσει το αστρονομικό ποσό των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται και τραπεζικά στελέχη παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πέρασε από τη Βουλή τροπολογία για να τους διασφαλίσει ασυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, η δικαστική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων 12 μεγαλόσχημα πολιτικά στελέχη που διατέλεσαν γενικοί διευθυντές σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οι οποίοι υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις.

Τα στελέχη των δύο κομμάτων αντιμετωπίζουν και τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματική απάτη και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Η απάτη συνιστάται στο γεγονός ότι δεν κατήγγειλαν εγκαίρως τις δανειακές συμβάσεις όπως ήταν υποχρεωμένοι από τον νόμο.

Μάλιστα στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας η απάτη που συντελέστηκε είναι καραμπινάτη γιατί στη διαδικασία συγχώνευσης αντί να περάσουν τα δάνεια στην κακή τράπεζα, τη λεγόμενη Bad Bank και να κάνουν απαιτητό το σύνολο των οφειλών, τα πέρασαν στη λεγόμενη καλή τράπεζα ως εξυπηρετούμενα.

Τα στελέχη της πρώην ΑΤΕ είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις από την τότε κυβέρνηση προκειμένου να μην αγγίξουν το επίμαχο ζήτημα με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Πάντως με την τροπολογία της ντροπής που είχε περάσει νύχτα από τη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά, τα τραπεζικά στελέχη και μόνο απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας.

Βέβαια οι τραπεζίτες νόμισαν ότι η τροπολογία τους απαλλάσσει από όλα τα αδικήματα που έχουν σχέση με τα θαλασσοδάνεια των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ αλλά οι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη…”

SHARE