Και στην…κομμουνιστική Κίνα νεκροί στις στοές ανθρακωρύχοι…

Τραγικό δυστύχημα έγινε σε ανθρακωρυχείο στη Κίνα, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το δυστύχημα έγινε στις στοές ανθρακωρυχείου στην κινεζική επαρχία Σανσί, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του δήμου Σουοτζού, η κατολίσθηση έγινε στις στοές ορυχείου που ανήκει στην εταιρεία Datong Coal Mine Group και είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν έξι άνθρωποι. Και τα έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου εκεί οι πέντε από αυτούς κατέληξαν από τα τραύματά τους.

Ο έκτος τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, με τις αρχές να κάνουν έρευνα για τα αίτια της κατολίσθησης.

“Συνηθισμένο” το …φαινόμενο

Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε έκρηξη αερίου σε στοά ορυχείου στην επαρχία Σανσί (βόρεια) στις 19 Νοεμβρίου 2019

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην πόλη Πινγκγιάο, ενώ στις στοές εργάζονταν 35 ανθρακωρύχοι, ανέφερε το πρακτορείο. Ένδεκα εξ αυτών κατάφεραν να διαφύγουν διευκρίνισε το «Νέα Κίνα», επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Πάντα κατά το «Νέα Κίνα», οι τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο.

Τα πολύνεκρα δυστυχήματα είναι συχνά στα ανθρακωρυχεία της Κίνας: 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβρη του 2018 στη Σαντόνγκ (ανατολικά), άλλοι τουλάχιστον 59 τον Δεκέμβρη του 2016 στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χαϊλοτζιάνγκ (βορειοανατολικά).

SHARE