Κ. Μητσοτάκης: Όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του ΕΠΟΠ λοχία (ΠΖ) Κ.Μ.

«Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Επίσης σημειώνει ότι μίλησε με τον αδελφό του λοχία, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις. «Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια άσκησης της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο αλεξιπτωτιστής που παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους κατά την ελεύθερη πτώση του, έχασε τελικά τη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος ΕΠΟΠ Λοχίας, βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης και χάθηκαν τα ίχνη του το βράδυ της Πέμπτης. Από τη μονάδα του στήθηκε επιχείρηση για να εντοπιστεί κι όταν αυτό συνέβη, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο 401. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι ΕΔ.

«Ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα”

SHARE